V nejbližších letech se Evropa promění

15. 7. 2016

Miroslav Bárta, Martin Kovář a Petr Horký se opět sešli k debatě Na vodě. Téma: Úloha osobnosti v dějinách - vzdálenějších i nejaktuálnějších. Tzv. elity v Evropě selhávají lidé jim nevěří a nastává hlad po nových autoritách a nových vůdcích. Kdo to bude? Objeví se nový Churchil nebo Hitler?

Jakkoli ještě před týdnem toto téma moc aktuálně nevypadalo, události doslova posledních hodin všechno převrátily. Británie má novou premiérku i celou vládu, Francie má za sebou další strašlivý útok. 

Jakou roli bude mít Cameron? Bude jednou v učebnicích uváděn jako muž, který stál u rozpadu Velké Británie a její proměny v Malou Anglii? Miloš Zeman - ztělesňuje úřad prezidenta republiky tak, jak jeho voliči chtějí? A dokáže s nimi komunikovat?

Současným představitelům tzv. elit chybí jasná vize a schopnost konzistentně za touto vizí kráčet, naplňovat ji vlastními činy, vlastním životem. V Evropě roste poptávka po nových leaderech, po nových významných osobnostech. Doba bublá a spěje k velkým změnám. V takovém období se vždy objevují velcí vůdcové - jako třeba Churchill aneb…Hitler. Kdo se objeví v nejbližších letech?

Shoda panovala v tom, že situace v Evropě se velmi proměňuje a v horizontu let lze očekávat zásadní události. Souhlasíte anebo ne? Další vysílání Na vodě je tady!

Poděl se o svůj názor

Související články