Kamila Šimková, Vladimír Šimek

Vladimír Šimek a Kamila Šimková Broulová – autoři volného dokumentárního cyklu České televize „České stopy …ve světě“. Ten od roku 2001 divákům představuje zajímavé osudy našich krajanů, kteří daleko od svého domova vykonali něco mimořádného, ale v Čechách jsou jejich jména téměř nebo zcela zapomenuta.. (dosud v rámci zmiňovaného cyklu natočili desítku hodinových dokumentů – např. České stopy na břehu Amazonky, Kde pramení Amazonka, České stopy na břehu Bajkalu, Karaí Pukú, Tajemství kamenného počítače, Štětcem a mačetou, České stopy na březích jezera Titicaca…)

Vladimír Šimek – fotograf, kameraman, dlouholetý spolupracovník ČT. V minulosti organizoval a účastnil se několika významných expedic včetně Hatun Mayu, která v letech 1999 a 2000 určila prameny Amazonky. Pro Českou televizi natáčí také reportáže pro pořad Toulavá kamera….

Mgr. Kamila Šimková Broulová – geografka, absolventka PřF UK, řadu let spolupracovala s časopisy Lidé a Země a Koktejl, je autorkou dvou cestopisných knih (Samuel Fritz – české stopy na březích Amazonky (2002), Zápisky z cest po Latinské Americe (2008), v současné době působí na gymnáziu v Ríčanech u Prahy.
Kamila Šimková, Vladimír Šimek

Články: