Ještě máte šanci

17. 5. 2017 – Česká republika, Evropa
Jana Patková
Jana Patková

Mezinárodní festival outdoorových filmů vstupuje do 15. ročníku a vy můžete být u toho – nejen jako diváci, ale i jako účastníci. Do 31. května ještě můžete přihlásit svůj film, a poslat ho tak do mezi lidi. V čím dál oblíbenějším festivalu, který letos navštíví rekordních 51 míst v ČR a SK, je totiž už účast velkým vítětstvím.

Přehlídka dobrodružných, cestopisných, horolezeckých a extrémních sportovních filmů je otevřena profesionálům i amatérům. Mezi nezapomenutelné filmy loňského ročníku patří třeba Suri Pavla Barabáše, který soutěží i letos se snímkem Sloboda pod nákladom o horských nosičích (z filmu je i náše úvodní fotka). A stejně jako vloni jsou i v tomto ročníku přihlášeny filmy z mnoha zemí světa, čtrnáct dní před uzávěrkou je to rovných 37 zemí, nově to jsou třeba Jemen, Mexiko nebo Jordánsko. Ostatně i celkový počet (zatím) přihlášených snímků je rekordní v rámci všech ročníků, a to 123!

Máte-li tedy „v šuplíku“ zajímavý outdoorový dokument, pospěšte ho na stránkách festivalu přihlásit. Připomínáme, že filmy mohou být také animované, historického původu, natočené v dřívějších letech či černobílé.

Festival proběhne v termínu 6. 10.–8. 12. 2017. Držíme vám palce.

Sledujte na:

www.outdoorfilms.cz

www.facebook.com/mfof.cz

www.instagram.com/outdoorfilms.cz

Poděl se o svůj názor

Související články