Uganda

28. 05. 2017, Uganda

Dobrý den,
jsme skupina čtyř cestovatelů a letos plánuji expedici do Ugandy a chtěl bych Vás poprosit o pomoc a radu při plánování expedice. Při všech expedicích se snažím hlavně o dvě věci, poznat a seznámit se místními lidmi, kulturou a podniknout nějaký zajímavý trek ( ideálně i hodně náročný) kde není moc turistů. Určitě chci navštívit i klasické safari v jednom z národních parků ale ostatní informace se velice špatně shánějí.
Rád bych Vás tedy poprosil o rady jak ideálně projet tuto zajímavou zemi a to jinak než jako klasický turisté kteří na chvilku přijedou do země něvští tam 3 národní parky a poté zas rychlostí blesku zmizí ze země.
V každé zemi, kterou člověk zná ví že nemusí do národních parků, kde bude platit nesmírně velké peníze, aby našel krásu jejich přírody, ale stačí navštívit i méně známé věci které jsou bez turistů a také krásné. Nebo že místo rozsáhlé podpory nosičů na nejvyšší horu stačí třeba jen jeden místní průvodce s příslušnou licencí.
Ať již rady takovéto nebo jiné můžu Vás poprosit o pomoc/ radu. Případně se někdy sejít a o této zemi si popovídat. Zatím pročítám nejrůznější informace ohledně všech 10 národních parků, ale i různé oblasti na severu a hledám dalších možností. Co mě ovšem celkem udivuje je cena za vstupy + další poplatky které člověk musí zaplati ( například cena za 7 denní trek na nejvyšší horu Ugandy Mount Stanley vyjde tolik co je HDP na osobu a rok v Ugandě….)

Do Ugandy jedu na měsíc
Děkuji a přeji příjemný den
Leon Swientek
Email: lswientek@seznam.cz

    Odpovědi může odesílat pouze přihlášený uživatel.