Nové ráno, teplo, bezpečí, světlo a naděje – to všechno (a samozřejmě mnohem víc) je Slunce. Proto vám ho posíláme na skvělých fotografiích Tomáše Míčka spolu s přáním: Ať vám svítí na všech cestách po celý nastávající rok 2017!

Mám rád obtížné fotografické téma "Slunce". Pokouším se rozmnožovat galerii svých Sluncí. Občas se mi podaří dobrá fotka, když chodím přírodou, Slunce mi přeje a mám štěstí. Vyfotit Slunce v přírodě je otázka trpělivosti, jen občas se mi podaří dobrý snímek.

Mám rád Slunce v jeho tisícerých proměnách, jak se zjevuje v krajině, když za ranního úsvitu vychází rudé nad Zemí nebo nad mořem, je to symbol krásy. Nebo když zastřeno mraky, vysoko na obloze dokresluje mlhavou náladu obrazu zálivu.

Fotografovat Slunce je pro mně fotografické dobrodružství, většinou předem nevím, jak to dopadne. Je to sbírání fundamentálních obrazů nejen o Slunci, ale současně i o Zemi. Často mi tanou na mysli verše Jiřího Wolkera: Slunce je veliký básník a napsalo krásnou báseň zlatým perem na naši Zem…

Poděl se o svůj názor

Související články