Sto tisíc květů orchidejí

17. 3. 2016 – Německo, Evropa
Jana Patková
Jana Patková

Kde je můžete vidět? A dokonce i v noci? V pátek v Drážďanech.

V nedalekých Drážďanech probíhá velikonoční zahradní veletrh každý rok a dávno má své příznivce. Ti vědí, že se jmenuje Dresden Ostern a že umí vyvolat velikonoční  náladu, jak jen to je u komerční  akce možné. 

Ovšem velikonoce nevelikonoce, tím skutečným tahákem je jedna z největších výstav orchidejí v Evropě. Na výstavišti v Drážďanech proběhne od 17.  do 20. března a přihlášeno  je šedesát vystavovatelů od Ekvádoru po Japonsko. Tito pěstitelé zaberou přes pět  tisíc metrů čtverečních výstavní plochy, aby předvedli kolem dvaceti tisíc svých rostlin. 

Akce má vyvrcholit páteční nocí  orchidejí (Nacht der Orchideen), kdy si zájemci mohou květiny nerušeně prohlédnout při sklence sektu (zahrnuta v ceně). Organizátoři slibují, že na osvětlených stojanech bude k vidění přes sto tisíc květů. Jejich pěstitelé se mají návštěvníkům osobně věnovat a radit jim, jak o květiny pečovat. 

Takže  kdo zrovna nemá na letenku a stýská se mu královnách pralesů - orchidejích, může si koupit jízdenku  do Drážďan. Vlakem nebo autobusem je to z Prahy něco  přes dvě hodiny.

Podrobnosti o velikonočním veletrhu  najdete ZDE.

Poděl se o svůj názor

Související články