Právě dnes - a s překvapením

22. 4. 2016 – Česká republika, Evropa
Hanzelka a Zikmund
Hanzelka a Zikmund

22.4. 2016 je to 69 let, co Zikmund a Hanzelka vyrazili na svoji první cestu. To je důvod k oslavě a zvukový dárek k této příležitosti máme pro každého!  

Takhle se Pražané loučili s cestovatelskou dvojicí před jejich druhou cestou - dnes si to už těžko dokážeme představit. Ovšem dneska také víme, že si to odvážní pánové Zikmund a Hanzelka plnou měrou zasloužili.

Při psaní deníků
Při psaní deníků

Pánové Hanzelka a Zikmund jsou známí díky mnoha aspektům své práce, ale moc se nemluví o tom, že jsou také jedni ze zakladatelů české cestopisné rozhlasové reportáže. Proto pro všechny uživatele našeho webu (díky spolupráci s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně) dáváme k poslechu jednu z originálních historických reportáží tohoto dvoučlenného teamu. Možná, že obzvlášť milovníci kávy by mohli ocenit tento zvukový výlet do srdce Brazilských kávových plantáží. 

 

A pro obyvatele Zlína tady je ještě jedna perlička, jeden dárek navíc: dnes večer od 20 hodin v kulturním centru Alternativa začíná komponovaný večer, kterého se účastní legendární rozhlasáci, reportéři a zpravodajové: Petr Voldán a Petr Vavrouška (zlínský rodák!) – a pochopitelně Miroslav Zikmund osobně.

Tato akce už XX. ročníku cestovatelského festivalu Neznámá Země (jehož je Web cestovatelů oficiálním mediálním partnerem!) je přístupná zdarma!

Takže večer ahoj!

Nerušit - nahráváme!
Nerušit - nahráváme!
Poděl se o svůj názor

Související články